De Betoverde Doolhof

Het speelbord bestaat uit zeven rijen van zeven kaarten. Deze liggen in een soort raster waarbij op regelmatige plaatsen een kaartje is vastgekleefd. Elke kaart toont een stukje weg in die doolhof: rechtdoor, een T-stuk, een draai naar links of naar rechts. De startopstelling is totaal willekeurig.

Op heel wat van die kaarten staat een magische figuur (of voorwerp) getekend. Bij aanvang krijgt elke speler enkele (b.v. 5) doelkaarten met de magische voorwerpen die hij in die doolhof moet ophalen. Wie het eerst al zijn magische voorwerpen bezit en terug aankomt op zijn startvak wint het spel.

Elke beurt verloopt op een identieke manier: wie aan de beurt komt, neemt het overgebleven stukje doolhof en schuift dit voorzichtig ergens in een rij of kolom in. Daardoor verandert de doolhof in die rij of kolom. (Hopelijk heb je hierdoor je weg verbeterd…) Vervolgens verplaatst deze speler zijn eigen pion naar naar – of in de richting van – een doelveld. Daarna is de volgende speler aan de beurt.

‘De betoverende doolhof’ is een schitterend spel dat steeds anders speelt. Van de spelers wordt nogal wat ruimtelijk inzicht verwacht. Ook jonge spelers (vanaf 6 jaar) kunnen deelnemen aan het spel. Voor hen is een speciale regel bedacht die het verzamelen van de voorwerpen gemakkelijker maakt.